Bestellijst

Chemie & Pharma

Ontdek de betaalbare oplossingen van Tool-Temp Benelux

 

De farmaceutische en chemische industrieën staan voor de uitdaging om optimale temperatuurregeling te bereiken voor verschillende systemen en machines, zoals reactoren en extruders. Dit vereist vaak dure gespecialiseerde apparatuur zoals stoominstallaties. Maar het kan ook anders. Onze tempereerapparaten zijn aanpasbaar aan uw specifieke behoeften in deze sectoren. Of het nu gaat om explosiebeveiliging, nauwkeurigheid, snelle temperatuursveranderingen of complexe temperatuurprogramma's, onze units kunnen het allemaal.

Chemie

Procesthermostaten voor -20°C tot 350°C

De chemische industrie produceert chemische producten voor onder andere de kunststofindustrie, voedingsindustrie, auto-industrie, bouwmaterialen, enzovoort. Alle industrieën waarin uitsluitend natuurlijke materialen worden getransformeerd en synthetische grondstoffen worden geproduceerd, kunnen als chemische industrie worden beschouwd. Anorganische en organische grondstoffen en chemicaliën, evenals meststoffen, kunststoffen, farmaceutische producten en goederen zoals lijmen, gelatines, kleurstoffen en reinigingsmiddelen vallen allemaal onder deze categorie.

Voor complexe chemische processen bieden we nauwkeurige temperatuurregeling met vloeibare media zoals water of olie. Onze betaalbare temperatuurregelunits zijn speciaal ontworpen voor de chemische industrie, met standaardoplossingen voor temperaturen tussen -20 °C en +350 °C.

Deze units zijn aanpasbaar aan specifieke behoeften, inclusief explosiebescherming en snelle temperatuuraanpassingen. Ons assortiment biedt kostenefficiënte alternatieven voor dure stoomsystemen, geschikt voor verschillende productieschalen.

Farmaceutische industrie

Procesthermostaten voor -20°C tot +240°C

De productie van geneesmiddelen omvat verschillende processen zoals extractie, fabricage, vulling en verpakking, elk onderworpen aan strenge voorschriften.

Tool-Temp levert aangepaste regelunits en procesthermostaten voor temperatuurregeling in diverse toepassingen, inclusief dubbelwandige containers, mixers en reactoren. Onze units zijn ontworpen voor maximale procesveiligheid, met opties zoals spatwaterbescherming en roestvrijstalen constructies.

We bieden ook speciale units voor temperatuurregeling in dubbelwandige containers en reactoren, met temperaturen tussen -25 °C en +240 °C. Onze klantspecifieke oplossingen worden efficiënt geproduceerd in serie, waardoor we snelle levering kunnen garanderen tegen geoptimaliseerde kosten.

We staan klaar om u te helpen bij het configureren van de juiste procesthermostaat voor uw behoeften.

Temperatuurregeling met behulp van proces thermostaten.

Onze know-how voor de chemie en pharma

+ Van thermodynamica tot dynamische thermostaten

Of het nu gaat om chemische reacties of het mengen van verschillende componenten - het is bijna altijd een exothermisch of endothermisch proces. Dit maakt de levering of verwijdering van warmte een sleutelcontrole-element in de chemische productie. Het kunnen afstemmen van uw controle op dit gebied kan een beslissend concurrentievoordeel opleveren.

+ Warmteregulatie is noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke vereisten binnen de farmaceutische industrie

Of het nu gaat om het produceren van hoofdpijnpillen, keeltabletten of hoestsiroop - nauwkeurige temperatuurregeling komt tot uiting in de kwaliteitsparameters. Dit heeft betrekking op zaken als de chemische en fysieke stabiliteit van het medicijn, evenals de gelijkmatige verdeling van de werkzame stof en de gecontroleerde afgifte ervan aan patiënten gedurende een bepaalde periode. Een goede controle over temperatuurregeling tijdens de productie en dit te allen tijde aan de relevante autoriteiten kunnen aantonen, is een essentiële voorwaarde voor goedkeuring van een partij.

+ Tool-Temp's oplossingen voor de chemische en farmaceutische industrie

Het regelen van de temperatuur in reacties, mengsels, extracties of kristallisatieprocessen is onderhevig aan thermodynamische en kinetische principes. Geen enkele praktiserende chemicus is immuun voor verrassingen - en is meestal meer dan blij om ondersteuning te krijgen van ervaren temperatuurregelingsexperts.

Veel componenten spelen een rol bij het selecteren van een geschikt temperatuurregelsysteem. We adviseren u graag en bespreken de ideale verwarmings- en koeloplossing voor uw behoeften. Diverse temperatuurregelingoplossingen zijn beschikbaar, afhankelijk van de maximale bedrijfstemperatuur, de benodigde koelcapaciteit, de grootte van de verbruiker en de vereiste doorstroming.

Ons uitgebreide portfolio omvat:

  • Water temperatuurregelingseenheden / max. temperatuur van 90 °C / 9 - 96 kW verwarmingsvermogen
  • Gepompte water temperatuurregelingseenheden / max. temperatuur van 160 °C / 9 - 48 kW verwarmingsvermogen
  • Olie temperatuurregelingseenheden / max. temperatuur van 360°C / 8 - 144 kW verwarmingsvermogen
+ Temperatuurregeling voor reactoren en dubbelwandige containers

Voor temperatuurregeling in reactoren en dubbelwandige containers hebben we ons eigen assortiment eenheden ontwikkeld, waarvan het standaardontwerp gemakkelijk voldoet aan alle vereisten die gepaard gaan met deze toepassingen.

Apparaten voor Chemie & Pharma

  • TT-407 Z / 8 kW verwarmingsvermogen / reactorcapaciteit tot 50 liter
  • TT-409 Z / 24 kW verwarmingsvermogen / reactorcapaciteit 50 - 150 liter
  • TT-410 Z / 48 kW verwarmingsvermogen / reactorcapaciteit 50 - 400 liter

Deze verwarmings- en koelunits kunnen worden gebruikt met een temperatuurbereik van -20 °C tot +240 °C met een circulerend vloeibaar warmteoverdrachtsmedium. Deze units beschikken over twee onafhankelijke warmtewisselaars om te regelen over dit brede temperatuurbereik. Om temperaturen tot -20 °C te kunnen bereiken, moet het tweede koelcircuit werken met pekel.

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen - drukbewaking:
De units zijn uitgerust met drie manometers die de pompdruk, de drukluchttoevoer en de druklucht binnenin de unit bewaken. Een drukreduceerventiel maakt aanpassing van de druklucht binnenin de unit mogelijk. Verminderd energieverbruik wordt bereikt door regeling en een gecontroleerd verbruik van druklucht. Het display maakt controle van de status van de druklucht mogelijk en vergemakkelijkt aanpassingen.

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen - temperatuurbewaking:
De MP-988 digitale temperatuurregelaar met drie sensoringangen. Een sensor wordt gebruikt voor het regelen van de temperatuur van het medium. Dit maakt gebruik van de temperatuur van het product in de container of de temperatuur van de olie in de tank van de unit als referentiepunt. Bewaking van het temperatuurverschil tussen dit en een meetpunt in de inlaat voorkomt oververhitting van het productoppervlak.

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen - inlaatdrukregeling:
De inlaatdruk kan worden geregeld om schade aan de dubbele wand of reactor te voorkomen. De snelheid van de pomp kan eenvoudig worden aangepast met behulp van de frequentieomvormer en de inlaatdruk kan worden afgelezen van de manometer.

Meer weten?

Download Brochure